לכבוד יום הגיוון העולמי שמצוין היום: 4 מחשבות על גיוון בישראל ב- 2024
פעם, לא לפני הרבה שנים, התחום של גיוון והכללה היה נושא חדש וצעיר, נדמה היה שזה חשוב ותשומת הלב הופנתה בעיקר ללנסות לגייס כמה אנשים מאוכלוסיות שאין לנו בארגון – לגוון.
fast forward להיום: עדיין חשוב לגוון ועדיין צריך לעבוד בזה אבל זה רק חלק קטן מהנושא הרחב של גיוון – Diversity, הכללה – Inclusion, הוגנות – Equity ושייכות – Belonging. אנחנו כבר במציאות שונה, וטובה יותר. אחרי שנים של למידה תוך כדי תנועה, העשייה היום כבר מתבססת יותר על מחקרים, שיתופי ידע, ניסיון בשטח.
אנשים כמונו, שמתעסקים בתחום, כבר חיים אותו ביומיום וממשיכים להתמקצע, עד שלפעמים יש תחושה שכבר אין המון לחדש. מה עוד אפשר להגיד על גיוון שלא נאמר? אז זהו, שבימים מורכבים אלה, כשנדמה שאין סבלנות להתמודד עם כלום שהוא לא קריטי עדיין חשוב לעשות ולעשות נכון – כי זה קריטי לחוסן הארגוני שלנו.
זה נכון בארץ וזה נכון בעולם (גם שם יש אתגרים…).
זה נכון בארץ וזה נכון בעולם (גם שם יש אתגרים…).
הנה 4 מחשבות שאני מסתובבת איתן לקראת היום הזה:
1. כאמור, אנחנו מכירים את היתרונות של גיוון, ובכל זאת, השנה קיבלנו, לצערנו הרב, הדגמה נוספת גם לאתגרים וגם לאחד מהיתרונות הבולטים.
אנחנו שומעים שוב ושוב שבתחילת המלחמה, החברות שהיה להן קל יותר להתמודד עם המצב היו חברות שכבר הייתה להן מדיניות גיוון מושרשת, עשייה מתמשכת ופרקטיקות שמיושמות בשטח. היו, ישנם ועוד יהיו מתחים בין האוכלוסיות השונות ועדיין עיסקית אנחנו צריכים את זה.
ברור לכולנו שהמלחמה עוד לא נגמרה, אבל גם אחריה, יגיעו תמיד עוד משברים. היום זה היום הנכון להתחיל.
ברור לכולנו שהמלחמה עוד לא נגמרה, אבל גם אחריה, יגיעו תמיד עוד משברים. היום זה היום הנכון להתחיל.
2. כשמדברים על גיוון, חושבים במקרים רבים ברמת האסטרטגיה. אנחנו רוצים להיות מגוונים כחברה. זו חשיבה נכונה, אבל חשוב להסתכל גם קצת יותר ברמת הפרקטיקה, היום יום, כאשר המפתח הוא המנהלים הישירים. הם אלה שנמצאים בשטח, הם אלה שמתמודדים כל יום עם האתגרים. כשאנחנו רוצים לתת לארגון כלים להתמודד עם גיוון והכללה, אז מי שצריכים לקבל את הכלים האלה יותר מכולם הם המנהלים הישירים.
3. הכללה לפני גיוון – לגייס לחברה עובדים מאוכלוסיות שונות זה מעולה, אבל כדי שהם באמת ישתלבו ויצליחו, אנחנו צריכים לדאוג שכל העובדים מרגישים שרואים אותם, שומעים אותם, מבינים את הצרכים שלהם. אל תתאמצו להגדיל את מספר הנשים לפני שבדקתם והבנתם שנשים אצלכם חושבות שזו חברה טובה לנשים לעבוד בה.
4. הסעיף הזה לא מוסיף מידע חדש שאתם לא יודעים, אבל הוא משמש כתזכורת חשובה למה שאנחנו עושים כל יום.
מאמצים של גיוון והכללה, כמו כל עשייה ארגונית, צריכים להימדד. אנחנו צריכים לדעת למדוד את ההצלחה שלנו, את ההשפעה שיש לפעולות שלנו – גם במספרים ואחוזים וגם במדדים נוספים של שייכות ומחוברות, של שימור עובדים ולחפש כל הזמן איך למדוד את הרווח מהפעילות.
ועוד כדאי לזכור שמאחורי הנתונים עומדים אנשים. האנשים שנקלוט אלינו בחברות.
בשבילנו בחברות המילה 'גיוון' כבר הפכה לחלק מהשגרה. בשבילם, המילה 'גיוון' זו ההזדמנות לקום מחר בבוקר לחיים חדשים, חיים טובים יותר.
גם בשביל זה אנחנו פה.
גם בשביל זה אנחנו פה.
מוזמנים להוסיף עוד תובנות שלכם לכבוד יום הגיוון הבינלאומי.